Маркетинг

10 признака, че имате нужда от помощ в маркетинга

 

Маркетинг специалистите индетифицират правилната аудитория за Вашия бизнес и създават стратегия, която да превърне пасивните потребители в активни купувачи. Ако бизнесът Ви е в застой и не знаете как да промените тази тенденция или се разраства, но искате това да се случва още по-бързо, значи имате нужда от помощ от професионалисти.  Ако нямате маркетинг екип или обслужваща агенция, ето 10 причини, които могат да ви накарат да размислите:Отдавна мина времето, когато думи като „маркетинг“ и „реклама“ звучаха далечно и ексцентрично и се считаха за нещо, за което е безсмислено да се харчат пари, защото е с неясно бъдеще и неизмерими резултати. Вече те са движеща сила на всеки бизнес и при голямото разнообразие на продукти на пазара и непрекъснато увеличаващата се конкуренция, единственият шанс даден бизнес да оцелее, е той да се позиционира правилно.

Ако нямате идея какво да правите, а се нуждаете от нещо, което да раздвижи бизнеса Ви, ето няколко сигурни признака, че трябва да се допитате до услугите на професионалисти:

#1. Чувствате се затрупани с работа и се напрягате, когато мислите за рекламиране, създаване на съдържание за кампании и тн. Знаете, че трябва да отделите време и услия за това, но усещате, че Ви липсва креативност и ви трябва нов, свеж поглед над бизнеса Ви. 

#2.  Сравнително рядко проучвате клиентите си и правите недоказани и често грешни заключения кои са, какво искат, какви доходи имат, къде живеят и защо използват Вашия бранд.

#3. Създавате сами визиите си с програми като Paint или PowerPoint и не знаете как да използвате Canva и Photoshop.

#4. Не мислите, че имате нужда от блог на бизнеса Ви, но в същото време често четете статии от други брандове в сектора ви.

#5.  Мислите, че маркетинга се изразява само в изразходване на определен бюджет за реклама в списание, ТВ спот или билборд. Чували сте за термини като таргетиране, ремаркетинг и др., но не знаете как бихте могли да ги използвате.

#6. Не знаете как да организирате своето корпоративно събитие или да осигурите участието си в семинар или изложение във Вашия бранш.

#7. Не следите какво говорят за Вашите продукти и услуги клиентите Ви в коментари и постове в онлайн медиите, форумите и социалните мрежи. Нямате време и ресурси, които да отделите за това, а и не сте убедени в ползите на постоянния мониторинг. Но ако не се вслушвате в клиентите си и не се учите активно от желанията им, застрашавате бъдещето на бизнеса си. Тук ефективно могат да се включат маркетинг специалистите, които да Ви консултират относно потребителските нагласи.

#8. Сайтът Ви има сравнително голям брой посещения, но изключително малко от тях завършват с покупка или запитване за оферта. Не сте го променяли по никакъв начин от няколко години. Всъщност – откакто сте го създали.

#9. Знаете, че социалните мрежи са важен комуникационен канал, който трябва да се поддържа регулярно, защото са лесен и сигурен начин за достигане до клиентите. Въпреки това, нямате почти никаква активност там, защото не сте сигурни какво съдържание трябва да споделяте там, с кого и как.

#10. Считате, че е достатъчно да си осигурявате постоянен поток от нови клиенти и сте се фокусирали върху това. Забравяте да ангажирате редовните, съществуващи клиенти и да им се отблагодарявате по начин, по който да задълбочавате взаимоотношенията си с тях, така че в крайна сметка те да обикнат бранда Ви.

Начинът, по който промотирате бизнеса си, е жизненоважен и определящ фактор както за цялостния имидж на бранда Ви, така и за финансовите Ви резултати. Професионална помощ от маркетинг спеицалисти би могла да Ви помогне да се разграничите от конкуренцията и дори да я прескочите. Ако някои от гореизброините твърдения се отнасят до Вас, свържете с нашия екип за консултация.

.